Jag har börjat trivas på jobbet

Tills nu har jag faktiskt haft lite svårt att anpassa mig, jag erkänner. Att vara här inne i delin så stor del av dagen, inte få sova och hela tiden tänka på att vara artig mot kunder och hålla rent på golvet. Men är jag börjar växa till mig.

Jag fyllde faktiskt tre i februari, men det var det ingen som märkte. De kanske har tänkt fira mig på påskafton, den dagen jag kom till Rönninge. Verkligen ett lyft från Vagnhärad, där jag är född. Vilken håla!

Nu när jag är vuxen vet jag bättre vad som väntas av mig på jobbet. Jag fokuserar inte längre lika mycket på kajorna på torget. I stället har jag – i samråd med mina medarbetare, givetvis – fattat ett strategiskt beslut om att satsa på kärnverksamheten.

Humankapitalet är ju min bästa resurs, så jag måste styra in husse på rätt tänk. Han har en tendens att låta sig dras med av kundernas önskemål. Kanske lever han kvar i 90-talsidén att man ska fokusera på kunderna eller vad man sa. ”Brunch” säger gästerna nu, och husse lägger pannan i djupa veck. Det är väl hans INTP-personlighet som gör sig påmind. Då får jag slå ordförandeklubban hårt i bordet och peka med hela handen. Snett uppåt i backen. De har utmärkt brunch på Talliden! Skulle gärna gå dit och pröva själv någon gång i stället för att gå här med nosen mellan golvplankorna.

”Söndagsöppet” säger andra kunder. Och här måste jag nog ge dem rätt. Inte kan husse ligga och lata sig på söndagarna. Nej upp och jobba! Men inte än. Låt kören av kunder stegras lite till först. Vi vill inte stå här i en tom deli, varken husse eller jag.

Husse är ganska lätt att styra. Men matte då, undrar ni. Jag säger bara – jag tänker inte ens försöka. Hon sätter sig på ryggen på en 600 kilos häst och dompterar den, jag har sett det själv. Respekt! Där ligger jag lågt.

Och hörni – håll utkik på hemsidan efter champagneprovningar, pralinkonsert och annat kul. Och så finns det två platser kvar på Provenceresan 20 april. Själv kommer jag att bo i Nykvarn då. Ännu en håla.
 

19 mars 2015

Skriv kommentar

Nykvarn en håla? Men, pensionat Smilla verkar passa herrn...tillåtet att ligga i sängen och snarka och allt...

Postat av Sus den 19 mars 2015

Öppettider

Onsdag, torsdag och fredag

16.00 - senast 21.00
köket stänger 20.30

lördag 23 mar
15.00 - 17.00
aperitivo 15.00 - 17.00

Skaldjurafton 18.00 - 21.00

Söndag                         stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                           stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

maila gärna om vi inte svarar!!!

Email: 
steve@delibutik.se 

ingrid@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

  Instagram


Delibutiken på Facebook