Ägg söta som smycken

Vet inte hur många som fortfarande kör 5:2, men hustrun gör det. Döm om hennes förvåning när jag gav henne två vaktelägg till dagens enda måltid.

Det är faktiskt sanning. Vakteläggen kommer från Viksberg, inte långt härifrån. Där jobbar Petra, som en gång hjälpte mig här i delin. Nu producerar hon ekologiska vaktel- och hönsägg. Eller om det är vaktlarna och hönsen som gör det. 

Vicke fall – äggen är fantastiskt vackra i sina kartonger, både de stora och de små. Vakteläggen lär dessutom vara otroligt nyttiga och hälsobringande. Vad vet jag. Man kan pochera dem och äta dem tillsammans med sparris och/eller rom, lägga dem i spenatsoppa, eller göra som Petra själv: bara steka dem i smör. De ser ut som små smycken oavsett.

Vad händer mer? Min display-kyl kom äntligen fram just som var beredd att sätta upp 12 000 spänn på blåskontot. Sen svor jag en lång ramsa eftersom den inte kom ner i kyla. Fram med bruksanvisningen, vars text var skriven på tyska och satt i vad hustrun kallar minuskuler. Vet inte vad det är får något, men smått var det. Hustrun fick inte lämna hemmet förrän hon med oväntat skarpa ögon och tyskkunskaper från 1974 något så när lyckats deschiffrera anvisningarna. Det var någon knapp som skulle hållas inne i 6 sekunder. Så nu funkar kylen.

På lördag är faktiskt aperitivon inställd. Då kommer Gunilla hit med klädstänger och spegel, samt ett stort antal klädesplagg av märket Qristina. Det blir fullt, var så säker.

Jo, en sak till: Grillsäsongen är här, även om det inte verkar så. Jag har köpt in en hel del flankstek av iberico bellota. Godare kött finns inte. Det är bara att komma in och fråga efter den.

Ses snart! 

29 maj 2015

Skriv kommentar

Nu skrev jag fel, jag menade två ägg om dagen.

Postat av Mats den 29 maj 2015

Kära granne

Om du säljer ekologiska ägg från Viksberg kan jag lägga en beställning på ett ägg om dagen, året runt...

Postat av Mats den 29 maj 2015

Öppettider

Onsdag och torsdag 

16.00 - senast 21.00
köket stänger 20.30

fredag

15.00 - senast 21.00
köket stänger 20.30

lördag 

15.00 - 19.00
aperitivo 15.00 - 17.30
 

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Semesterstängt:
10-11 Juli
15-23 juli

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

maila gärna om vi inte svarar!!!

Email: 
steve@delibutik.se 

ingrid@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

  Instagram


Delibutiken på Facebook