Allt som händer 2016

Så här års är det lämpligt att se framåt. Massor av aktiviteter är redan inbokade här i delin den kommande våren, så håll koll på hemsidan. Här nedan listar jag några.

Våren 2016 kan Rönninge Delis aktiviteter delas in i två grupper: Provningar och musik. Under hemsidesfliken Evenemang ser du vad som redan är inbokat. Det handlar om provningar av champagne, rom, och ost/vin. Jag håller själv i dem på lördagar i samband med aperitivon. Utöver vad som står där har flera kunder bokat in privata provningar – en möjlighet även för dig om du vill samla ett gäng. Minst tio personer måste ni vara om det ska vara någon vits för mig. 

När det gäller musik kommer Pralinerna tillbaka som vanligt i vår – det blir ett kärt återseende. Men så har jag även två nyheter. Eller i varje fall en och en halv: Redan den 20 februari kommer Ulrika Bergdahl, singer/songwriter från Rönninge, hit och spelar och sjunger under aperitivon. Hon finns på spotify om du vill lyssna in dig innan det är dags att höra henne live.

Dessutom ligger jag i stenhårda förhandlingar med Dragspels-Kerstin (också en Rönninge-musikant) och Lotta van der Poel (klarinett- Pralin) om att spela argentinsk tango för oss här en kväll. Hoppas det går vägen! Kanske kan hustrun och jag återuppleva den där sommarkvällen för några år sedan när vi hamnade på en tangokurs i Eriksdalsparken i Stockholm. Det visade sig vara queer-tango! Mycket lärorikt relationsmässigt, men mer om det en annan gång. 

Många frågar efter fler resor och under fliken Resor på hemsidan står det i stora bokstäver och fetstil att ”Inga resor marknadsförs eller genomförs för närvarande”. Vilket är fullkomligt sant. Kammarkollegiet, den myndighet som bestämmer över resegarantin och som jag för samtal med om att sätta upp en egen resebyrå, förbjuder mig att marknadsföra någon resa utan att jag först sätter av en rejäl summa för garantin. Men eftersom jag ännu inte har några planer finns det inget att marknadsföra och då kan jag ju inte gärna avsätta pengar.

Förhoppningsvis kan Kammarkollegiet inte hindra mig från att tänka utan att först betala. Tror jag. Bäst jag inte säger någonting, så har jag ingenting sagt. Har ingen aning om vad som kan tänkas hända i oktober, och Italien vet jag inte ens var det ligger.

Apropå myndigheter – låt oss hoppas att jag också kommer överens kommunens miljö- och hälsoinspektör. Efter debaclet med kyldisken i våras har hon flyttat upp oss en riskklass och tänker kolla oss noggrannare i år. Jag kan inte påstå att jag ser fram emot det och skulle uppskatta lite moraliskt stöd från er kunder. Det är ta mig tusan inte lätt att vara en liten företagare och ha mäktiga myndigheter emot sig. Det enda jag vill är ju att bidra till att smörja de ekonomiska hjulen, till gagn för alla. Skicka mig lite energi, tack!

Vi ses!

30 december 2015

Skriv kommentar

Här får du lite energi, klart du klarar kontrollerna att en kyl går sönder kan hända vem som helst, synd att det hände dig just då.

Postat av Lena G den 13 januari 2016

Stockholms härligaste Deli och ett mycket uppskattat inslag i Rönninges torgliv! Allt gott till er inför 2016.

Postat av Linda den 31 december 2015

Ann o Felix

Postat av Jag blir alltid varm om hjärtat av att vi har denna idyll här i vårt lilla Rönninge och du sprider denna värme och idyll! den 31 december 2015

Stöd när det gäller miljö och hälsa får du nu. Synd bara med luncherna...

Postat av Mats den 30 december 2015

När jag åker ända från Nynäshamn för att handla i din läckra Deli, ja då vet du hur mycket jag tycker det är värt.

Postat av Stefan den 30 december 2015

Det finns de som vågar öppna en Deli för medborgarna i Rönninge och så finns det vi andra som drömmer om att våga. Gott Nytt År Grattis Rönninge till en unik och delikat affär

Postat av Claes den 30 december 2015

Öppettider


Semesterstängt
Lördag 18 juli  - 
04 augusti

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag 

15.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

 


  


Delibutiken på Facebook