Bergviks brygga i fokus på lördag

Nej, jag har inte flyttat verksamheten dit. Det är Ulf Nilsson som ställer ut sina bilder av Bergviks brygga på biblioteket i Salem. Vernissage där mellan 12 och 15 den 17 oktober, därefter AVA (After Vernissage Aperitivo) i Rönninge deli.

Foto: Ulf Nilsson 

Jag räknar med att det blir fullspikat såväl på bibblan som i delin, som i princip är bokad för vernissagegästerna. Så hade du tänkt komma hit på aperitivo, ta då vägen om Salems bibliotek. Ulfs fantastiska bilder är tagna med mobilkamera och gjorts till analoga tavlor av Alexis på Grafikpunkten.

Annars harvar jag på här med mitt företag. Bokslutet är klart och igår hade jag möte med min revisor Sten. Han tyckte att min bruttovinstmarginal lämnade en del övrigt att önska. Det finns bara två sätt att höja den: Minska svinnet och/eller höj priserna.

Hade jag varit utbildad på kockskola i stället för på Handelshögskolan i Göteborg hade jag kanske fixat det där med svinnet bättre. Men jag lovar att försöka bättra mig. Och sluta skylla allt på vårens hälsoinspektion, som slutade med att jag slängde prima varor för så där en 20 000 kronor i soporna. Måste försöka komma över det på något sätt.

Höja priserna är ju faktiskt lättare, i alla fall i teorin. Jag hör mig själv ge andra företagare goda råd om att ”se till att…” Själv har jag ohjälpligt fallit efter mina leverantörer, som på ett proffsigt sätt kontinuerligt höjt lite här och lite där utan att jag har märkt det. Sten har visat svart på vitt.

Jag kommer också att fila på öppettiderna för frukosten. När det har gått någon månad inser jag att nuvarande tider ligger lite fel. Det lutar åt att jag öppnar något senare på morgonen och håller öppet lite längre. Återkommer om det.

Vi ses på vernissagen! 

15 oktober 2015

Skriv kommentar

Saknar lunchen...

Postat av Mats den 15 oktober 2015

Öppettider

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag

12.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

 


  


Delibutiken på Facebook