Bubbligt vin i kvinnligt formade glas

Hustruns väninna Bettan fick ett par fantastiskt vackra champagneglas i present för några år sedan. Hustrun själv har varit avundsjuk på dem sedan dess. Pikarna till mig har varit legio i flera år, men när hon fyllde jämnt i somras fick jag lov att köpa likadana till henne.

Ni som brukar handla här vet att en bra story höjer attraktionen på vilken vara som helst. Korven är godare om man vet att den fått bada i rödvin. Osten smakar bättre om man vet att ystmästaren tog fram den till sin och hustruns bröllopsdag. Pepparkakorna är knaprigare om man vet att receptet är anpassat osten som görs av grannen. 

Det speciella med hustruns champagneglas är att de är designade av konstnären Efva Attling, som lär ha låtit sig inspireras av kvinnobröst. Det var i alla fall vad Bettan berättade. Och mycket riktigt – vänder man glaset upp och ner råder ingen tvekan.

I butiken har vi inte råd med Efva Attlings glas, men väl andra fina, öppna glas. Enligt en annan legend lär alla champagneglas av den typen härstamma från en designer vid Ludvig den XVI:s hov, som lät sig inspireras av en viss kvinnas bröst – nämligen Marie Antoinettes.

Om det är sant eller inte låter jag vara osagt, men visst låter det bra!

Vicke fall. Detta sagt för att påminna om att jag håller champagneprovning i delin nästa lördag, den 26 januari kl 15. Och tro det eller ej, men det finns platser kvar! Då kan vi avhandla glasens form IRL, men framför allt tänker jag låta det bubbliga innehållet i glasen spela huvudrollen.

Ses!
 

19 januari 2019

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit