Delibutiken är julpyntad

Som ni vet är jag inte mycket för jul, och jag ser med längtan efter min företrädare Anders när han åker till sitt jobb på KB i stan. Där lär det nämligen vara julfri zon. Här i delin faller jag till föga varje år för julälskarna, så även i år.

Min medarbetare Ebba och jag julpyntade i går. Så nu hänger en hel rad med änglar ovanför bardisken. Den har fått ersätta den gröna girlangen som vanligen brukar få sitta kvar till midsommar. Jag fick den till skänks för några år sedan av en väninna som tyckte synd om mig, men nu har den gjort sitt. 

En del av julsortimentet har också anlänt. Det finns dinkelpepparkakor och sörmlands ädel till ditt adventskalas på söndag. Och den där rabarberglöggen jag har pratat om, den är himla god. Den är tillverkad av min nya leverantör i Vingåker. Hustrun har läst på etiketten och till sin förvåning sett att glöggen (som ju så klart är alkoholfri från början) med fördel kan spädas med rom. ”Spädas? Menar han inte spetsas?” undrade min språkpolis till hustru.

Hon tog för givet att vingåkersmannen hade skrivit fel, men det tror inte jag. Han vet vad han gör, den mannen.

Vilken rom du ska använda? Vet inte än, men det kanske ger sig i morgon. Då kickar jag igång julen med en romprovning här i delin, med start klockan 15. Jag har en plats kvar för den som är intresserad.

En ska till: Glöm inte beställa din jullåda – jag har tagit in några fina lådor i trä. Självklart kommer jag också att ha korgar. Och cellofanpaket. Hur som helst, beställ i tid så jag hinner göra dem.

Ses i delin! 

27 november 2015

Skriv kommentar

Spetsas tycker jag låter bra, då gör man som man vill med "spädningen".

Om jag någon gång igen köper Pata negra av dig vill jag inte tunna revben. De brann upp i grillen

Postat av Lars den 28 november 2015

Spädas säger man av taktiska skäl.

Postat av Mats den 27 november 2015

Öppettider

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag

12.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

 


  


Delibutiken på Facebook