Delin har gett ut en kokbok

Hustrun och jag har många strängar på vår lyra. Nu har vårt bokförlag gett ut en kokbok, skriven av Mona Samoiel Tihane  som är kund i delin. ”Lucias mat” heter boken och recepten kommer från Mellanöstern.

Ibland känns det som om allt går runt. Vi fick en italiensk svärson i familjen och köpte en delibutik med mat från Medelhavet. Sen fick vi en turkisk svärson, så den mat som Mona skriver om sin bok var redan bekant för oss. Särskilt för hustrun, vars farmor var armeniska – precis som Lucia i ”Lucias mat”. Hon är mor till Mona, som skrev boken för att bevara recepten. 

Men jag har bara valt de enkla recepten, så all mat i boken är lätt att laga, säger Mona.

Och god! Kan jag intyga. Hustrun har gjort en del hemma och det blir verkligen lyckat. Äntligen har hustrun en bok med sin barndoms recept.

Boken finns så klart att köpa hos oss. Och den 14 november finns Mona på Långbro Värdshus, där hon signerar sin bok samtidigt som kändiskocken Fredrik Eriksson lagar mat ur den. Han gillar också det som många kallar världens bästa kök. Vi kanske ses där!

Jo, en sak till. Jag har skaffat en hjärtstartare till delin, och vi som jobbar här har fått utbildning i hur man hanterar den. Den var husets son Daniel, leg sjuksköterska med åratals erfarenhet från akuten på SÖS, som kom hit och visade. Självklart har jag registrerat apparaten, så att SOS Alarm vet att vi har den.

Ses!
 

8 november 2018

Skriv kommentar

Ja, vilken lycka för mig att hamnat hos er den där eftermiddagen i somras efter att en kollega Martin tipsat om er goda mat och att ni även givit ut egna böcker. Blev fullträff fö mig och extra bonus att din frus farmor var armeniska. Jag har gjort boken med kärlek och alla som rört bokframställningen har lagt ner kärlek och engagemang, inte minst din fru <3 Tack! Efter releasepartyt på Långbro värdshus hoppas jag även få stå hos er nån kväll och signera :-)

Postat av Mona Samoiel Tihane den 8 november 2018
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit