Det finns mer än bara delin i Rönninge

Rönninge delin har gett mig många nya vänner och god gemenskap här i vår by. Jag får ofta intrycket att vi är en viktig del av samhället, och det är en trevlig känsla. Den går att utveckla, tillsammans med andra. John Berglund, till exempel. Han har vidare vyer än vad jag har.

John Berglund, kocken som tidigare drev restaurangen på Villa Talliden, har många strängar på sin lyra. Just nu grunnar han på att sätta upp ett projekt han kallar Växthus Salem. Det går ut på att alla kommuninvånare som vill kan vara med och utveckla olika former av lokal odling och miljöarbete. En slags vidareutveckling av hans idéer från Talliden, då han lagade mat på grannens grönsaker och plockade svampen i skogarna här i kring.

Nu vill han att fler ska samlas, bidra med sin kunskap, sin odlingsplätt och sina grönsaker, frukter och bär. Jag är helsåld på idén – inte för att jag kan något om odling, men för att det är roligt att lära sig nya saker och att det skulle kännas bra att använda Salem-odlade grönsaker på mina pizzor i delin. Dessutom passar Johns idé som hand i handske ihop med delins devis: Där främlingar bli vänner.

Skulle du också vara intresserad av att delta, lära känna nya människor, få ny kunskap och en i största allmänhet mer meningsfullt tillvaro, hör av dig till John genom att svara på hans enkät. Syftet med den är att sondera intresset och knyta kontakter.

Enkäten hittar du här: klicka
 

10 november 2021

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit