En företagares funderingar

Öhman kapade bloggen förra veckan, men nu är jag tillbaka. En del av det han skrev är jag beredd att diskutera. Hur ska man se på sina kunder? Intressant att han väckte den frågan.

Ni som känner mig vet att jag har ett förflutet inom pratindustrin. Alltså där man pratar om hur man själv och andra är, i stället för att göra något. Bland annat debatterades då (vi snackar början av 2000-talet, inte 90-talet som Öhman påstod) vilken syn man ska ha på sina kunder. Är kunden kung? 

Det är inte säkert. Ett företag står i mitten av en sfär där kunder utgör en del, medarbetare en annan, det finansiella perspektivet en tredje och innovation och utveckling en fjärde. Om en av dessa delar blir för stark på bekostnad av de andra, då faller hela företaget.

Men numera är jag delihandlare (eller restauratör?) med direktkontakt med mina kunder och i praktiken är det svårt ibland att hålla den där balansen. Det är lätt att låta sig dras med när någon vill ha extra snabb service eller är besviken över att de goda pralinerna inte finns längre, de som vi sålde för fyra år sen. Samtidigt är alla kunder unika och om jag skulle göra alla till lags hela tiden – då skulle medarbetarna få konstiga arbetstider, jag skulle inte få någon tid att jobba med nya resor, vinsten skulle krympa eller försvinna och en del av kunderna skulle känna sig förfördelade.

Å andra sidan – utan kunder stode vi oss slätt, hustrun, Öhman och jag. Det är ju för er skull vi är här. En tanke som jag håller som en röd tråd i förvirringen är därför denna: Vi har vår butik här i Rönninge så länge tillräckligt många kunder vill ha oss här. När rönningeborna bestämmer något annat, då är det ju bara att flytta verksamheten!

Jo, en sak till: Champagneprovning på lördag kl 15 är fullbokad, nästa tillfälle, lördagen 9 maj. Fredagen den 24 april bär det av till Provence.

Hörs!
 

26 mars 2015

Skriv kommentar

Klart att vi vill ha er alla här!

Postat av Lena G den 1 april 2015

Klarspråk är ett bra ord! Krögare är vad Du är! Och ska förbli!! Synd att bubbeltiden lördag är fullbokad!

Postat av Eva N den 27 mars 2015

du är bäst på att sätta ord på verkligheten....tack

Postat av carina den 26 mars 2015

Öppettider

Onsdag, torsdag och fredag

16.00 - senast 21.00
köket stänger 20.30

lördag 23 mar
15.00 - 17.00
aperitivo 15.00 - 17.00

Skaldjurafton 18.00 - 21.00

Söndag                         stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                           stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

maila gärna om vi inte svarar!!!

Email: 
steve@delibutik.se 

ingrid@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

  Instagram


Delibutiken på Facebook