En öppen fråga
Den här fredagskvällen har jag tvingats tacka nej till 14 gäster. Det känns galet. Något måste göras. Men vad?
Läs detta som en öppen diskussion om utbud och efterfrågan på sittplatser i delin. De tycks nämligen vara hårdvaluta för närvarande. Hur bereder jag mer plats på mina 48 kvm inklusive köket? Här är de möjligheter jag ser och som kunder har föreslagit.
1 ”Bygg ut”, säger många. Det enklaste skulle vara att glasa terrassen. Jag har frågat hyresvärdinnan som ställer sig positiv. Bara att göra en ritning och sen lämna in en bygglovsansökan, säger hon.
Det skulle å andra sidan kräva mer utrymme ”back office” och investering ibland annat fler kylar – förutom själva inglasningen. En ombyggnad får absolut inte äventyra den mysfaktor i delin som vi alla vill ha kvar.
2 ”Expandera till lokalen intill”, säger andra. Skitmysigt, tycker jag med. Men – lokalen är upptagen. Även det skulle kräva ombyggnad och investering i kök.
Punkt 1 och 2 innebär en risk för att vi skulle stå med högre kostnader men ändå få svårt att fylla upp med gäster vissa tider.
3 ”Inför två sittningar”, föreslår flera. Där står jag själv och väger just nu. Det är enkelt att genomföra, kräver inga investeringar och kan göras ogjort om det inte fungerar. Men jag oroar mig för att ni gäster skulle tycka att känslan av avkoppling skulle minska. Givetvis kan man köra med två sittningar vissa kvällar och fritt fram för långdrickning av vin andra.
4 ”Öppet längre” är ett fjärde förslag. Öppet längre på lördagskvällen och införa söndagskvällsöppet är ju en idé. Kräver ingen ombyggnad, däremot mer personal. Inte så riskfyllt, bara att stänga om gästerna uteblir. Men kommer gästerna verkligen på söndagen?
Vad tycker ni?



Öppettider
PÅSKSTÄNGT: 5 - 9 April
Övriga dagar öppet:
Ons-To 16:00 - 22:00
Fre-Lö 15:00 - 23:00
Söndagar 12:00 - 19:00
Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.
Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.




Kontakt och bokning
Telefon: 08 532 522 68
om vi inte svarar maila gärna
Email:
Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Deli, krog och catering Rönninge Torg, 144 61 Rönninge
Butiken: 08 532 522 68
info@delibutik.se
Man kan nog bygga några kvadrat på baksidan, ovanför källaringången. Till vilken nytta vet jag inte.
Sitt still i båten ...
Jag röstar på en kombo av 3 och 4 om en första sittning var 17-19.30 och en andra 19.30-22 skulle det vara toppen tycker jag!
Jag skulle köra på alternativ 4, utan tvekan. Minst risk och ingen jättestor ekonomisk investering. Dessutom den som är lättast att implementera och se snabb avkastning på... Genom att ha öppet till 21 på lördagar tror jag att du skulle nå ut till betydligt fler kunder och bli än mer attraktivt. Söndagar är jag lite kluven till dock... ;)
1.Nej, terrassen är ju en tillgång på sommaren + investering.
2.Kanske första lilla rummet som gränsar till Delin?
3.Införa 2 sittningar på t.ex. det första båset med 4 platser, men obegränsat på övriga-då får man välja?
4.Söndagen tycker vi du skall vila!
Bygga ut?
JA, en inglasad del för att öka platserna vore toppen tycker vi. Tror du kan fixa mysfaktor där också och när du har ”provningar” finns det ändå plats för gäster som inte deltar i dom.
Två sittningar?
Näääää, minskar mysfaktorn när man inte får sitta kvar om/när man vill.
Öppet längre?
Ja, i allafall på fredagar och lördagar vore ju bra men vi tror inte på söndagsöppet
Hälsningar Ragnhild och Anders
Ludde