En rolig historia

Först ska ni få läsa lite reklam om mina event, efter det ska jag berätta en rolig story.

Här är reklamen:

• På tisdag 14 februari är det pralinkonsert, det vill säga live klassisk musik här i delin kl 19.00. Fyra platser kvar! Obs Alla hjärtans dag.

• På lördag den 18 februari är det ost- och vinprovning kl 15.00. Perfekt tillfälle att smaka våra nya italienska viner. Flera platser kvar!

• Måndag den 20 februari är det allmän uppställning i biblioteket kl 19 – då ska hustrun och jag läsa ur vår bok ”En öppen affär”. Alla är välkomna!

Och nu till den där storyn:

Till romprovningen nu på lördag (utsålt, är jag rädd) blir det världspremiär för en plantation-rom som har legat 12 år på bourbonfat på Barbados, därefter i två år på cognacsfat i Frankrike för att sedan slutlagras på svensk ek i åtta månader.

Det är nu ni ska fråga: Varifrån kommer eket till faten? Jo, från ekarna på Visingsö. Det måste vara samma ekar som skogsmästaren på Visingsö ringde om till dåvarande försvarsminister Thage G Peterson, typ 1995. ”Nu är ekarna klara, bara att hämta!” var budskapet.

Tvåhundra år tidigare hade nämligen kung Gustav III börjat få slut på eke till sina krigsskepp, så han beordrade trädplantering på Visingsö. Under den tid det tog för telningarna att växa till mäktiga ekar ändrades saker och ting en aning. Numera är efterfrågan på ekar inte så stor från krigsmakten, och då måste man ju hitta en alternativ användning. Skål!

Jag inser att ni kan bli sura för att jag beskriver denna raritet när det ändå är utsålt, men det är bara för att vidmakthålla ert intresse till nästa gång.

PS Rommen, "Plantation Barbados 20th Single Cask" kommer att släppas på Systembolaget i en begränsad upplaga den 1 november i år. DS
 

9 februari 2017

Skriv kommentar

@Pelle, kanske är det mm , som är det angelägna?

Postat av Steve den 10 februari 2017

Ser fram mot en spännande provning av svensk ek mm

Postat av Pelle den 9 februari 2017

Öppettider

Onsdag - Lördag 

15.00 - 21.00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

ellen@delibutik.se 

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit