Ett ständigt skruvande

Är man delihandlare – eller företagare över huvud taget – måste man skruva på verksamheten varenda dag. Förbättra, förändra och lyssna på sina kunder. Så i lördags fattade jag ett beslut.

Det var proppfullt på aperitivon här i lördags eftermiddag. Jag bokade till och med in ett par ståplatser. När det var dags att stänga och gästerna skulle betala och gå hem, kom protesterna. ”Du är för billig!”

Jag har hört det förut, men alla som driver företag vet hur svårt det är att våga höja priserna. Saken är den att jag har haft samma pris på varorna i kyldisken i fyra år. Eller om det är fem. Jag skriver det med små bokstäver för att ni ska fatta att jag skäms lite.

För ett år fick jag skällning av dottern i detta ärende och det slutade med att hon lovade att gå ner en söndag när det var stängt och skriva om alla prislappar. Alla som tror att hon höll löftet räcker upp en hand.

Ska man höja priserna får man börja med något populärt, så påhejad av mina kunder inför jag nu en ny prislista för aperitivon. Listan är rentav framtagen av en av kunderna. Så här vill hon ha det, och då törs jag hänga med:

Från och med kommande lördag kostar aperitivobuffen som Oscar dukar fram 100 kronor om man väljer alkoholfri dryck och 150 kronor om man vill ha vin eller drink.

Det är så mycket prishöjning som jag orkar med just nu.

Vi ses!
 

29 januari 2015

Skriv kommentar

Helt okej. Vi vill ju ha dig kvar!

Postat av Pelle den 29 januari 2015

Äsch! Höj på bara!! Jag höjde min timtaxa som konsult med 30% över en natt. Ingen sa något. Du är "mer än prisvärd" som det står i vinrecensionerna. Vi käkade lunch idag (pasta m kylling) för 79 kr!! Inkl gott bröd, den där röran som jag alltid glömmer namnet på och fina oljor att skvätta över salladen. Pensionärspris!! Höj till 89, ingen kommer att gnälla. Man jämför m luncher o prisnivån i stan. Känn ditt värde!

Postat av PO Lindberg den 29 januari 2015

Öppettider

Onsdag, torsdag och fredag

16.00 - senast 21.00
köket stänger 20.30

lördagar
15.00 - 19.00
aperitivo 15.00 - 18.00

Söndag                         stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                           stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

maila gärna om vi inte svarar!!!

Email: 
steve@delibutik.se 

ingrid@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

  Instagram


Delibutiken på Facebook