Fira Fars dag i förskott

Äntligen Fars dag söndag! Som jag har längtat. Jag är febrig av förväntan inför vilka överraskningar som ska bibringas mig. Om du själv har en far som ska firas, föreslår jag en champagneprovning här hos mig. Fast det får bli på lördag.

Söndag är ju min lediga dag, så jag kommer att hålla stängt trots denna högtid. Jag förväntar mig kaffe på sängen, sång och blommor på söndagsmorgonen. Hoppas bara barnen är informerade. Hustrun brukar muttra något om att jag inte är hennes pappa och somna om. 

Vicke fall – på lördag lämpar det sig så att jag har champagneprovning här i delin, och tro det eller ej, men det finns några platser kvar. Inte många, men några. Skynda, fynda! Pappa kommer att bli överlycklig.

Provningen kommer att bestå av husets champagne, som är Michel Forget, i två olika utföranden. Dels ”vanlig” cuvé, det vill säga en blandning av svarta och vita druvor, dels en blanc de blanc, det vill säga bara vita druvor. Sen har jag tänkt mig en årgångschampagne (oklart vilken än så länge). Och så en av mina favoriter, Beaumont de Crayères, som ligger väldigt bra i pris och samtidigt är jättegod. För jämförelsens skull tar jag också med en spansk cava i samma prisklass som champagne. Så får vi se om spanjorerna är lika duktiga som fransmännen på bubblorna.

Till detta kommer att servera passande tugg, bland annat ost (brillat savarin är suverän till champagne), ankpaté och choklad.

Vi ses!
 

4 november 2015

Skriv kommentar

Öppettider

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag

12.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

 


  


Delibutiken på Facebook