Fyra platser lediga till lördagens vinprovning

Tour de France en blanc, med mig och sidekicken Claes Murman som upphällare och underhållare. Börjar i morgon lördag kl 15, och det finns fyra platser kvar.

Så var det sagt, det var det viktigaste. Om ni vill kan jag också försöka uttala ”un bon vin blanc”, en mening som lär innehålla samtliga franska nasaler. Det vågar jag bara göra eftersom hustrun har meddelat att hon inte kommer till provningen på grund av stalltjänst. Men även om uttalet blir lite så där, kan jag riktigt säkert utlova goda vita franska viner. 

Zappa inte över till något annat nyhetsbrev, jag har mer att säga. Allt fler kunder frågar om de kan köpa med sig våra goda finpizzor hem, och svaret blir till mångas besvikelse nej. Varför? Det finns flera anledningar men det två viktigaste är 1) att de kanske inte klarar transporten helskinnade och då riskerar att förlora sitt goda rykte och b) att jag inte har plats att lagra alla de pizzabottnar som i så fall skulle gå åt. Va? Borde inte 2) följa på 1) och inte b) eftersom det saknas ett a)? Inte i den här delin. Här försöker vi hålla sinnena öppna.

Därför har jag ett konstruktivt förslag: Köp en pizza någon annanstans i kommunen, e-handla någon god topping hos oss och lägg ihop det hela hemma. Så gjorde förresten min företrädare Anders. Han sågs ofta spatsera från Fellino till delin (som då var butik) balanserande en pizzakartong på tre fingrar à la française. På den la han sedan den finaste parmaskinkan och lite extra mozzarella.

Det är också med ett öppet sinne jag försöker planera för sommaren. Som jag skrev förra veckan att jag har ansökt om att få utöka terrassarealen. Samtidigt gäller det ju att kunna hantera det utan att slita ut både mig själv och personalen. Så hur ska det gå till? Återkommer om det, och förslag mottages tacksamt.

Ses!
 

22 maj 2020

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit