God jul och gott nytt år

Här kommer en liten historia i juletid. Trevlig läsning!

Häromkvällen var det som vanligt fullt i delin när en gäst bad mig titta ut genom fönstret. Terrassen visade sig vara full av ungdomar som stod och rökte i uppdragna luvor. Troligen var de ditlockade av ljusen och värmen från marschallerna jag hade tänt för att ledsaga mina kunder i vintermörkret.

Men terrassen är inte till för rökande ungdomar, vare sig sommar- eller vintertid, så jag gick ut för att mota bort dem. ”Här får ni inte vara!”

Med den tröghet som kännetecknar tonåringar lämnade de långsamt det privata område som jag betalar hyra för. Men så vände sig en av killarna om. Han var allt annat än trög, snarare kvicksilveraktig och inte helt olik den lilla pojken i filmen ”The Square”, om ni minns.

”E de här en dumbutik, eller?” frågade han mig på förortssvenska, en dialekt jag är helt säker på att han mest talar med sina kompisar. Och så med mig förstås.

”Vad då dum. Kallar du mig dum?” Jag försökte låta ilsken, men kunde inte låta bli att skratta åt den lille killen. Vi käftade ett tag om huruvida jag var dum eller inte. Jag märkte ju att han drev med mig, men jag fattade inte hur. Tills han inte kunde hålla masken längre: Deli betyder dum!!! Du har en dumbutik!!! Gapskratt.

Med denna punch line drog han sig tillbaka och jag gick med blandade känslor tillbaka in i dumbutiken för att fortsätta servera mat och vin.

Under ett par dagar funderade jag över på vilket språk han menade att deli betyder dum. Så kom jag på den lysande idén att fråga min turkisk/tatariske svärson. Jag hade tur. Det visade sig vara turkiska.

”Fast deli betyder inte dum, utan galen. Så den killens språkkunskaper var kanske inte så goda som han trodde”, meddelade svärsonen.

Detta för att berätta att efter den dag som i dag är, stänger delibutiken för jul och öppnar åter den 27 december. Den 28:e är det fullbokat för bröllop och från den 29:e är det vanliga öppettider som gäller.

Kolla direkt på hemsidan – lita inte på google! Där står mycket som är galet.

Ses!
 

22 december 2018

Skriv kommentar

Galet bra etablissemang helt enkelt. De anade det men kunde inte riktigt sätta rätt ord på känslan. God Jul!

Postat av Claes M den 22 december 2018

Hoppas ni får en rikitigt härligt galen jul!珞

Postat av Lotta W den 22 december 2018

God Jul!!!❄️

Postat av Mia den 22 december 2018
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit