Hårt jobb, men det måste göras

Då och då ser jag över mitt vinsortiment. Nu kanske det är dags igen. Ett tecken i skyn var att en ny vinimportör dök upp i butiken i förrgår, välförsedd med flaskor och spottkoppar.

Vinerna var italienska, och eftersom klockan visade tidig eftermiddag, spottade vi faktiskt. Men helt lätt var det inte, för ett par av vinerna bara ville slinka ner.

Men det kan bli svårt att övertyga hustrun, inbiten frankofil, att byta från franska till italienska viner. Fast hon hävdar faktiskt att det godaste vin hon någonsin har smakat var en italiensk Barolo, så man vet inte.

Sen måste ju det vin jag säljer passa ihop med mitt matsortiment. En hel värld att sätta sig in i. Hustrun, som i sin ungdom var kollega med vinexperten Håkan Larsson, frågade honom en gång hur han hade burit sig åt för att gå från journalist till vinkännare. ”Jag pluggade”, blev svaret. Håkan hade helt enkelt gått till böckerna, läst, lärt sig vingeografi, kämpat med namn på orter och druvor, lärt sig om vinodlingens förutsättningar.

Kanske borde jag göra samma sak. Hustrun säger ofta att jag borde skaffa mig en hobby.

Ses i delin!

Bah! Jag vet nog vad det handlar om när människorna börjar snacka vin. Smakerna de dillar om inte alls så viktiga. Den där Larsson, det är väl han som har sagt att vinet är till för att hålla folk i ett optimalt berusningstillstånd. Eller något i den stilen.

Vad det nu kan vara i termer av promille. Det har jag glömt.  

2 februari 2017

Skriv kommentar

Öppettider

Onsdag - Lördag 

15.00 - 21.00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

ellen@delibutik.se 

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit