Historierna som skänker guldkant

En av ostarna som jag presenterar på lördagens ost- och vinprovning har tagits fram av en italiensk syskonskara som en gåva till sina föräldrars guldbröllop.

Blu 61 heter den, och är en mögelost tillverkad av komjölk och som får mogna i dessertvinet Raboso Passito innan den täcks med tranbär. 

Självklart var det inte vilka italienare som helst som framtog osten, utan syskonen tillhörde tredje generationen i en känd osttillverkarfamilj.

Jag älskar såna där historier. Jag har flera. En svensk tjej från Eskilstuna tillverkar olivoljan EviMera som jag har på hyllan. Sanningen om irish coffee kunde ni läsa för några veckor sedan. Och några av er kanske minns historien om hur jag for runt halva Södertörn i jakt på en vimsig tjej som tillverkar fantastisk fudge.

Det är inte bara som restauratör jag älskar stories. Även när jag är kund faller jag för den där lilla historien runt en produkt, den som gör att den plötsligt står ut från allt annat på hyllan och bara måste köpas.

För sanningen är den att det inte är särskilt svårt att skilja produkterna åt när man jämför hög kvalitet med låg. Men hur väljer man när allt håller hög standard? Jo, då tar man det som är laddat med en berättelse.

Förresten har jag två platser kvar till den där provningen på lördag.

Ses!
 

3 mars 2016

Skriv kommentar

Tycker nog man kan framta en ost. Det är när en pretto slottsrestaurang påstår sig framta vatten som jag blir undrande

Postat av Bloggaren den 3 mars 2016

Framtog?

Postat av Annika den 3 mars 2016

Öppettider

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag

12.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

 


  


Delibutiken på Facebook