Höstens event tar form

Jag vet att det inte är höst än, men man måste planera. Så just nu filar jag som bäst på delins event fram till jul. Det kan bli överraskningar.

Det är full rulle i delin, trots att hela kommunen fortfarande verkar tämligen sömnig. Men det är bara på förmiddagarna. De kvällar vi har öppet knapras det på pizzor och sippas på sval rosé. Både ute och inne.

Men alla har väl hört fabeln om syrsan och myran och vet att jag tillhör kategorin myror. Det duger inte att spela musik hela sommaren, man måste också rusta för vintern. När det gäller Rönninge deli handlar det om att sitta vid datorn och planera. Vad ska vi servera i form av mat och dryck? Förutom standardmenyerna alltså. Vad tycker de äldre gästerna om och vad attraherar de yngre?

Eftersom Ellen är på semester är det hustrun som får utgöra bollplank för tillfället. Mest pratar vi om eventen, och skälet är enkelt: Alla gäster frågar efter det. När börjar ni? Vad blir det? Mest efterfrågat är provningar av olika slag (men jag har andra idéer också – återkommer om dem). Så här kan ett samtal mellan mig och hustrun låta:

Jag: I höst ska vi så klart ha flera vinprovningar med olika teman. Men vi borde prova en spritsort också. Vilken tycker du?
Hon: Sprit? Gillar folk det?
Jag: (Suck) Ja, det gör de. I våras hade vi gin. Det var knökfullt och väntelista. Och själv lärde jag mig massor. Det ska visst vara svartpeppar och basilika i drajan nu för tiden. Citron och oliver är ute.
Hon: Gin? Smakar det olika?
Jag: Tydligen. Men vad ska vi ha i höst?
Hon: Vet inte. Kanske whisky?
Jag: Nej. Det finns för många kunder som kan för mycket om det. Jag står mig slätt.
Hon: Okej, calvados då. Nej förresten – är inte det lite gubbigt? Jag menar ingen vill väl prova konjak eller armagnac. Calvados är i den klassen.
Jag: Ja, men jag gillar calva. Eller är det bara minnet av våra resor i Frankrike? Rom är ju också gott. Men det har vi haft flera gånger.
Hon: Vi borde ha något skojsigt och oväntat. Något som kräver en snabbkurs för att lära sig hur man dricker.
Jag: Då vet jag – tequila!! Vad säger du, hustrun, kommer du på den provningen?
Hon: Jag får se.

Så nu kan ni vänta er tequilaprovning i höst. Jag ska bara plugga lite först.

Ses!
 

10 augusti 2022

Skriv kommentar

Tequila föreslog vi häromåret

Postat av MR den 13 augusti 2022

Calva är väl inte gubbigt? Calva- och cognac-provning är jag gärna med på !

Postat av LW den 13 augusti 2022

Calva, gubbigt? 類

Postat av Claes M den 10 augusti 2022
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit