Hur går det för delin, egentligen?

Många frågar hur det går för oss så här i kristider. För dig som är intresserad följer här en rapport.

Det korta svaret är: Det går hyfsat bra, säkert bättre än för många andra. Än så länge, ta i trä. Vi har tappat en del, främst all catering till studentfester, födelsedagar och bröllop. Där är det ju bom stopp på en verksamhet som normalt utgör 20 procent av vår omsättning.

Tack och lov råkade vi få liv i vår e-handel lagom till pandemins utbrott i Sverige, vilket gör att vi kan hämta hem en del av cateringtappet. Om det blir kompensation fullt ut får framtiden utvisa.

Vi har haft tur på ett annat sätt också: När myndigheterna krävde att vi krögare skulle glesa ut borden, erbjöd Blomsterprinsessan oss att använda hennes butik för att utöka vår yta. Det blev perfekt och kommunen var snabb med att ge tillstånd. På det sättet har vi kunnat upprätta antalet sittplatser och under våren har det ofta varit fullbokat – även om vi har haft några folktomma kvällar. När Scania stängde i mars trodde jag det skulle påverka oss negativt, men så blev det inte.

Ett orosmoment har varit – och är fortfarande – att få leveranser. Ibland är jag riktigt nervös att ost och chark inte ska hinna fram på grund av personalbrist hos leverantörerna. Men peppar, peppar – hittills har det ändå fungerat.

Jag brukar säga att delins största konkurrent är Thailand, och med det menar jag att kunder som reser utomlands i långliga tider ju inte kommer till delin eftersom de inte kan klona sig. Nu reser ju ingen, och det verkar gynna oss.

Generellt verkar Salemsborna följa myndigheternas rekommendationer, vilket innebär att Ellen och jag bedömer att våra kunder kommer att stanna hemma i sommar. Därför har vi bestämt att hålla öppet och turas om med semester. Vi har ansökt hos polisen och snart också hos kommunen om att få utöka vår uteservering, så att den går runt hörnet fram till Blomsterprinsessan, vars lokaler vi fortsätter att använda över sommaren.

Faktum är att vi redan nu börjar med utökade öppettider på lördagar, vi öppnar 12. En rad nya fräscha sallader finns på menyn och rosévinet ligger på kylning. Så det är bara sommarvärmen som saknas.

Summa summarum ser Ellen och jag rätt ljust på framtiden, fast lite oroligt är det som för alla andra. Ingen vet ju hur det här slutar. Men en sak är jag glad över: Att jag hela tiden ha varit aktiv på sociala medier, främst genom facebook och via vårt nyhetsbrev (som du just nu läser). På det sättet har jag kunnat hålla kontakt med er kunder och haft en aning om var ni finns och vad ni förväntar er. Det tänker jag fortsätta med.

Jag har också börjat arbeta med ett viktigt nyckeltal som hjälper mig att hålla reda på hur det går för oss. Intäkter under en viss gräns innebär att åtgärder ska vidtas. Hittills har vi hållit oss över. Om allt går vägen kommer vi att ha kvar verksamheten även efter krisen, och ni kommer att ha kvar er kvarterskrog. För att citera Folkhälsomyndigheten och en mig närstående 9-åring: Vi gör det tillsammans.

Ses!
 

17 maj 2020

Skriv kommentar

Så skönt att höra att ni håller er flytande, utan wr kan man flytta från Rönninge! Ankie

Postat av den 17 maj 2020

Vi kommer ner och sitter på uteserveringen när det blir lite varmare. Skönt att det går hyfsat bra för er.

Postat av Lena G den 17 maj 2020

Nog kan vi komma ner för ett glas vin och något gott att äta när nya uteserveringen finns. Den rymliga!

Postat av Elisabeth (urgammal) den 17 maj 2020



Postat av PoM +Lajka den 17 maj 2020

Vi ser fram mot att Delin finns kvar när vi 70+:are får visa oss bland folk igen! Tills vidare går vi bara suktande förbi och är avundsjuka på de som äter gott hos er.

Postat av Ludde med flock den 17 maj 2020
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

 

Ons-To 15:00-22:00

 

Fre-Lö 15:00-23:00

 

Vi har stängt kommande

söndagar och återupptar

att ha söndagsöppet fr o m

februari - 12:00 - 19:00.

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit