Inga klämdagar för delin

Helgdagar och klämdagar – vi har öppet alla torsdagar och fredagar som vanligt. Jag tänker så här: När kunderna är lediga, då jobbar vi. Logiskt på något sätt. Men apropå klämdagar har jag en rolig historia att berätta.

Det är hustruns historia. För så där en tjufem år sen jobbade hon på en nyhetsbyrå som politisk reporter. Ny Demokrati med Ian Wachtmeister i spetsen både roade och oroade i Riksdagen.

På den tiden spelade faxen en central roll i nyhetsarbetet och på Nyhetsbyrån Direkts redaktion stod den följaktligen i mitten. Ur faxen sköljde pressmeddelanden från finansmarknaderna, olika organisationer och politiska partier. Ian Wachtmeister var en stor humorist, men samtidigt aningen kolerisk. När han gick i taket av ilska över vardagliga företeelser, satte han gärna samman ett pressmeddelande som damp ner på alla landets redaktioner.

En dag, onsdagen före kristi himmelsfärd, gick hustrun förbi faxen – eller om det var någon av hennes kolleger, kanske Vivan eller Sofia – och fick se ett ilsket pressmeddelande från Ny Demokratis partiledare. Det löd något i stil med följande:

”Klämdagar är en styggelse och borde förbjudas. Sverige är det enda land i världen som tillåter arbetstagare att vara lediga utan anledning. Ingen har väl hört talas om vare sig Squeeze Day, Zwischen Tag eller Jour de Clème!”

Pressmeddelandet gav upphov till stor munterhet på Nyhetsbyrån Direkt, men eftersom journalisterna där inte trodde att den skulle orsaka varken ras eller rally på börsen, arkiverades det i runda arkivet.

Men hustrun har fnissat åt Wachtmeister sen dess. Dessutom meddelar hon att han hade fel. Klämdagar lär finnas i såväl England som Tyskland och Frankrike. Inte oväntat heter det inte ”Jour de Clème” på franska, utan ”faire le pont” – göra en bro.

Allt detta för att berätta att vi på delin inte gör några broar. Möjligen river vi dem om vi kan.

Välkommen in!

29 maj 2019

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit