Jag fyller 7 som delihandlare

I dag är det sju år sedan hustrun och jag tog emot våra första kunder i delibutiken. Vi är djupt tacksamma för det mottagande vi har fått, men nu har jag förstått att vårt alkoholtillstånd är hotat.

Nej, det blir inget hallabaloo. Jag är inte så mycket för ballonger och jippon. Men en stillsam reflektion och tillbakablick kan jag bjuda på. 

Reflektion: Tack för att ni kommer hit och tack för att ni visar uppskattning! Jag brukar skryta med att jag har världens trevligaste kunder och det har jag verkligen. Några av er har påpekat att trevliga kunder inte är något man bara får, det måste man förtjäna. I så fall är jag världens bästa delihandlare.

Tillbakablick: Höjdpunkten hittills måste vara våren 2011, då vi fick tillstånd att servera alkohol. Jag var faktiskt nummer två i landet att klara den då nya tentan. Det var som att ta körkort, fast värre. 

Serveringstillståndet blev verkligen att lyft, men nu har jag insett att det är i fara. Det kan nämligen återkallas av en massa anledningar. Läste till exempel i tidningen att man måste ha särskilt tillstånd för att ens gäster ska få dansa. Har man inget danstillstånd och gästerna ändå får för sig att svänga sina ben inom ramen för min lokal – då kan alkoholtillståndet ryka!

Det var skrämmande läsning. Jag som spelar så mycket musik och vi som har flera musikaliska aktiviteter varje år i delin. Folk sitter ju helt ohämmat och stampar takten helt utan tillstånd när det är pralinkonsert. Och en del tar inte bara ett utan två och till och med tre steg i takt till ABBA framför disken på fredagarna. Jag måste be er lägga band på er, så här kan ni inte hålla på. Dricka vin och nicka rytmiskt på huvudet samtidigt – hur skulle det se ut!

Nej, skärpning säger jag. Och var så säker: Detta är inget aprilskämt.

Öppet i påsk:
Skärtorsdag                  11,30 - 21,00
Långfredag                   Stängt
Påskafton                     11,00 - 18,00
Påskdagen                   Stängt
Annandagen                Stängt
 

1 april 2015

Skriv kommentar

Ses snart ....! Terrassen börjar bli bra, varmt och skönt.

Postat av Steve den 7 april 2015

Önskar Er a HAPPY EASTER från London och speciellt en Gla' Påsk till en av Era regelbundna kunder, den trevliga bloggskrivande hunden Ludde som för många år sedan rekomenderade Rönninge Deli. Vi försöker alltid att ta en lunch hos Er vid våra Sverige besök. Hope to see you soon.

Postat av Kikkan den 1 april 2015

Öppettider

Onsdag, torsdag och fredag

16.00 - senast 21.00
köket stänger 20.30

lördag 23 mar
15.00 - 17.00
aperitivo 15.00 - 17.00

Skaldjurafton 18.00 - 21.00

Söndag                         stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                           stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

maila gärna om vi inte svarar!!!

Email: 
steve@delibutik.se 

ingrid@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

  Instagram


Delibutiken på Facebook