Just in time är vår melodi

Igår hade jag en kund som hela dagen varit sugen på ett glas krispigt vitt vin. Tyvärr hade jag inte exakt vad han ville i mitt sortiment. Här kommer förklaringen.

Ibland blir man mer framgångsrik än vad som är nyttigt för verksamheten. Jag tänker på de uppskattade vinprovningar som jag håller flera gånger om året, tillsammans med min kunniga side kick Claes Murman. Då öppnar vi flaska på flaska med goda viner från olika hörn av världen. 

Kanske var det därför min gäst i går tänkte att så fort jobbet var avklarat, kunde han gå till delin och beställa fram exakt det vin han varit sugen på hela dagen. Jag bar fram de vita viner jag hade inne, men ingen var riktigt som han hade tänkt sig. ”Har du ingen riesling?” frågade han besviket.

Nej, jag hade inte det. Så här ligger det till: Vinprovningarna är ytterst noga planerade och vinerna till dem köps in för varje tillfälle. Övriga viner levereras i lådor till mig av importörerna. När det bara återstår någon flaska beställer jag nytt. Anledningen är att jag inte har något lager. Metoden kallas ”just in time” och praktiseras som många vet av exempelvis Nya Karolinska Sjukhuset. Det finns olika skäl att inte hålla lager. I mitt fall platsbrist. I fallet NKS brist på kunskap om vad som krävs för att bedriva sjukvård.

Vicke fall: Jag vågar påstå att ”just in time” ändå funkar hyfsat på Rönninge deli, bland annat för att leverantörerna är flinka och jag själv har lite framförhållning. Men det är klart – om en gäst är sugen på ett särskilt vin, finns ingen vinkällare att botanisera i.

I stället kan jag glädje er med en annan sak: Snart får vi just in time-leveranser av öl, som kommer att levereras i (små) tunnor. Jag ska bara bygga om bardisken först. Igen.

Ses!
 

21 november 2019

Skriv kommentar

Även för en ölfantast kan ett glas vitt vara helt okej men ser helt klart fram emot fatölen.

Postat av Åsa den 21 november 2019

Ja tack, Rielsing är en härlig druva!

Postat av Alf G den 21 november 2019

Härligt rolig läsning och jag förstår frustrationen ses snart

Postat av Yvonne Berglund den 21 november 2019
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit