Kosläpp i delin

Förra veckan släpptes pandemirestriktionerna och om jag trodde att det skulle gå lugnt till i Rönninge deli, hade jag fel. Ordet kosläpp fick en ny innebörd.

Visserligen var hela plejset fullbokat samtliga dagar, så jag borde väl ha förstått. Folk kom, var avslappnade, glada och pustade liksom ut. Jag träffade kunder jag inte har sett på över två år.

Men jag hade räknat fel på nästan allt. Ostronen tog slut i ett slurp – jag hade inte räknat med att det skulle dyka upp 13 grabbar, som sa ”vi tar allt”. Stolarna tog slut, så jag fick gå in till Blomsterprinsessan och låna två trädgårdsstolar av plåt och bädda in dem i filtar.

Besticken tog slut, vi fick panikdiska flera gånger under kvällen. Men riktigt orolig blev jag inte förrän jag kontrollräknade glasen, och fick det till att vi hade ett (1) över! Då gällde det att ingen i personalen tappade någon bricka med glas i golvet. Det hade ju inte sett snyggt ut om vi fick inspektion och gästerna satt och halsade ur baroloflaskorna. Men de är mest jag själv som brukar tappa glas i golvet, så det var bara för mig att hålla ur vägen så var allt lugnt. Trots det lyckades jag orsaka att ett ölglas tömdes på helt fel sätt, det vill säga över ett bord.

De 13 grabbarna var så glada att de stannade längre än de tänkt sig, vilket gjorde att ett antal bokade gäster skulle bli utan sittplatser. Vad göra? Det var bara att ta fram skruvmejseln och montera ner den fasta bordsskiva som står i hörnet vid bardisken. Då fick jag plats med ett extra bord. När gästerna anlände hälsade jag dem med skruvdragaren i högsta hugg. De såg inte ens förvånade ut.

Var inte oroliga för att boka den här veckan – nu har jag förberett mig och köpt på mig nödvändigt förbrukningsmaterial. Man har ju lärt sig av pandemin.

Ses!
 

15 februari 2022

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit