Fullbokat - Låt bubblorna brusa på lördag

Ibland får jag frågan vad som är det roligaste med att äga en deli. Efter viss tankemöda har jag kommit fram till följande: Champagneprovningarna.

De är lite som bröllop: Alla är glada, oavsett i vilken situation de befinner sig i det verkliga livet. När alla har bänkat sig med en hel radda glas framför sig och jag får börja yra om druvor, metoder och historia, då är livet på topp. Jag tror deltagarna känner något liknande när de för drycken till munnen och låter bubblorna spricka mellan tunga och gom. Och den underbara smaken sprider sig i hela munhålan.

Det är ju så med denna världens kanske mest kända dryck, att den är så mycket mer än det. Den är också en signal om glädje och hopp, den finns med när det firas hitan och ditan. Det enda jag inte kan rekommendera är att använda den som tröst. Då tror jag den skulle förlora sin magi.

Lite stolt är jag också över själva valet av champagner på mina provningar. Nu på lördag ska vi testa fyra olika märken och registret är brett. Den största producenten skickar ut 28 miljoner flaskor varje år till stjärnögda konsumenter, den minsta producerar 8 000 flaskor per år.

Vilken som är godast? Prova själv, det är bara att maila till steve@delibutik.se eller sms:a och boka en plats. Lördag kl 16.

Det finns egentligen bara ett aber när det gäller champagne: Det kan vara svårt att veta hur man uttalar namnen. Inte ens hustruns fransklärare, född i Champagnens huvudstad Reims, vet alltid hur man uttalar märken som hon inte har stött på förut. Det har hon försäkrat.

Men oroa er inte. På lördag kör vi fyra märken som alla är lätta att uttala. Inte ens den okända sorten Baron Dauvergne Fine Fleur (barång dåvernj finn flör) lär ge några problem. Den blomman är det förresten något alldeles speciellt med.

Ses!
 

19 maj 2022

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit