Livet från den ljusa sidan…

…kan vara svårt att se ibland. Min frukostidé föll inte väl ut och delibutikens resultat för förra året lämnar en del övrigt att önska. Men solen är nu upp 8 timmar och 18 minuter, jämfört med 6 timmar och 19 minuter för en månad sen. Så varför klaga.

Kundtillströmningen på mornarna, då jag hoppades att folk skulle rusa till delin för att köpa finfina mackor utan platsomslag och nybryggt kaffe, har uteblivit. Enda ljuset har varit fredagsmornarna, då några har kommit på att träffas för trevlig samvaro runt kaffebordet. 

För mig är logiken solklar: Jag stänger för frukost alla dagar utom fredag! Då måste Arild och jag ändå förbereda för fredagsrushen.

Vad gäller resultatet är det faktiskt nedslående, eftersom det är knökfullt här större delen av veckan. Men tittar jag bakåt så finns ju förklaringen: Jag investerade i en ombyggnad i våras för att få plats med fler gäster, men när det var klart hade halva året redan gått. Så det kanske betalar sig nästa år.

Varje år så här dags förundras jag över alla märkliga manövrer jag tvingas till av aktiebolagslagen. Det är goodwill och lageromsättning och gud vet allt. Som hustrun påpekar: Vårt mikroföretag styrs av exakt samma lagar och regler som Volvo. Varenda oljeflaska ska redovisas för sig. Bara det att Volvo har robotar som räknar flaskorna, medan jag får göra det själv med papper och penna.

Dessutom har hustrun fel: Vi styrs av samma lagar och regler som Volvo plus de sanslöst krångliga 3:12-reglerna. Dessa har bara ett enda syfte: att hindra mig som ägare från att tjäna mer på firman än om jag hade varit anställd. Eller med andra ord – jag ska betala så mycket skatt som möjligt. Vilket ju är nästan komiskt med tanke på att allt krångel hindrar mig från att tjäna pengar, och då blir det ju bidraget till statskassan desto magrare.

Vore det fel av politikerna att försöka stödja oss småföretagare så att vi fick en chans att uppfylla deras förväntningar om tillväxt och jobb? Jag bara undrar.

Välkommen in för vidare diskussion!
 

4 februari 2016

Skriv kommentar

Hej Tina, jag har verklighetsförankrade förslag. Hör av dig!

Postat av Mats (MP) den 11 februari 2016

Håll ut,håll ut. Betänk att bistron lockar folk från "inom tullarna" som aldrig annars vågar sig längre söderut än Stockholms södra. Fint att ni finns!

Postat av Eva N den 6 februari 2016

Vi är glada att du och din lilla butik finns och vi hoppas att du går mot ljusare tider 

Postat av Tina den 5 februari 2016

@MP, gör det enklare, gå från retorik till verklighet, tack

Postat av den 4 februari 2016

Sjävklart stödjer vi dig. Hur mycket behöver du?

Postat av Mats (MP) den 4 februari 2016

Öppettider


Semesterstängt
Lördag 18 juli  - 
04 augusti

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag 

15.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

 


  


Delibutiken på Facebook