Lyckad resa till Bretagne och Normandie

Nu är vi hemma och som du ser på bilden utgjordes resans höjdpunkt av lunch på stranden i Cancale. Endast ostron serverades. Hustrun och jag fick i oss 18 var. Andra smakade för första gången.

Man kan aldrig få tillbaka sin jungfrudom, påstås det, och något liknande gäller ostron. Man är en människa före sitt första, och en annan efter. 

Totalt sett var resan jättelyckad. Det här är hustruns och mitt favorithörn av Frankrike med fascinerade tidvattensdramatik, exotiska byar och vackra stränder, och det var roligt att få visa det.

Vicke fall – nu är vi hemma igen och butiken är öppen som vanligt, vilket numera innefattar frukost 6:30-9 då man även kan köpa med sig lunch. I morgon fredag har vi vår första frukostbokning, ett kamratgäng som vill inleda dagen med att träffas i delin. Vilken lysande idé! Och så har väl ingen missat att vi numera har kvällsöppet 16 till 21, förutsatt att jag har gäster så länge. Går ni hem tidigare, gör jag det också.

Efter ombyggnaden i våras har jag fortfarande kunder som försynt frågar om man fortfarande kan handla delikatesser över disk, och svaret är: Ja, det kan man!

Nu håller hustrun och jag på och planerar nästa resa. Vi funderar på en annan fascinerande del av Frankrike och Spanien, nämligen Baskien. Vad sägs om Biarritz, Bayonne och pinxtos i San Sebastian? Nästa år så här års i så fall.

Och så har jag tagit kontakt med Bodil, som var vår mycket omtyckta guide i Toscana förra året. Får se vad de samtalen kan leda till…

Ses i delin!

Foto: Carina Kandell


 

1 oktober 2015

Skriv kommentar

Öppettider

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag

12.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

 


  


Delibutiken på Facebook