Missa inte Lilla K-rundan lördag-söndag!

Nu i helgen är det dags för Salems och Rönninges stora evenemang Lilla K-rundan. Upplev fem stationer fulla med konst, kultur och kreativitet. Rönninge Deli är en av stationerna.

Det händer mycket här i delin på lördag. Vi öppnar som vanligt kl 11, och vid 15 förvandlas butiken/krogen till ett kulturcenter. 

Då kommer bygdens egen skönlitterära författare Viktoria Myrén hit och håller ett kort föredrag som hon kallar för ”Tio tankar om skönlitteratur”. Kom och lyssna på henne och diskutera skrivande och läsande med oss! Viktoria har gett ut tre romaner på Ordfronts Förlag. Hennes ämne är familjerelationer.

Klockan 16 kommer Kerstin Enroth med sitt dragspel (det är därför hon kallas Dragspels-Kerstin) och Lotta van del Poel med sina klarinetter – en stor och en jättestor. De ska spela tango! Och nu när politikerna har aviserat att kravet på danstillstånd ska bort, är det fritt fram för er att försöka dansa till musiken. Själv är jag lite stel i ena knät…

Över alltsammans kommer Ulf Nilssons vackra bilder på Bergviks brygga att sväva på min nyuppsatta storskärm. Själv kommer Ulf att klona sig och hänga även hos Grafikpunkten, som är en annan av Lilla K-rundans stationer. Övriga stationer är Gluggen med Karin Holmströms härliga tavlor, Folkets hus och – uppe i Centralvägsbacken – Crème de la Crème där Ida Överby visar sina vackra, roliga och ovanliga heminredningsföremål.

Man hur huse! Detta får ni inte missa!

Jag väntar med hatten på.
 

25 maj 2016

Skriv kommentar

Öppettider


Semesterstäng
19 juli - 04 augusti

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag

15.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

 


  


Delibutiken på Facebook