Musiken och mystiken i delin

Ibland missar jag att hälsa på folk jag möter när jag är ute och går. Det finns en anledning som har att göra med musik. För det är inte slumpen som styr det du hör när du som sitter och läppjar på ditt vin i delin.

Jag får ofta frågor om musiken. Många uppskattar det som kommer ur högtalarna och säger det. Andra håller upp sin smartphone med en app som berättar vad det är de hör. Dessa gäster vet då betydligt mer än jag, för jag har ofta ingen aning om vad det är för kompositörer och artister som spelas.

Det innebär inte att jag låter slumpen styra, tvärtom. Jag lägger ner mycket tid på att hjälpa Spotify att skapa exakt rätt mix av låtar. Det jag är ute efter är att understryka den stämning som Ellen och vill att delin ska präglas av. Musiken inte får ta för stor plats och det får inte vara någon up beat. Den ska skapa en stämning av informell avkoppling med en anda av kvalitet och gärna lite humor på det.

När det fungerar är musiken synkroniserad med maten, vinet, inredningen och servisen. Allt ska hålla god standard, men man får klanta till det och skoja om misstagen – annars blir det stelt för både gäster och personal. Och håll med om att min nu säkert tio år gamla idé att göra lampskärmar av papperspåsar är rätt kul. Dessutom sprider de ett perfekt mjukt ljus som bidrar till det vi vill att gästerna ska göra: Koppla av. Njuta av god mat och gott vin. Prata med gamla vänner och hitta nya. Fnissa lite.

Hur jag hittar den där musiken? Jo, jag sätter i hörlurarna och ger mig ut på promenad i Rönninge med veckans lista som Spotify skickat till mig. Jag lyssnar på varje låt några sekunder i början, sen drar jag till mitten av låten och inom ytterligare ett par sekunder har jag bestämt mig: Spara eller slänga. Hustrun frågar mig ofta hur jag så snabbt kan veta om låten ska upp på delilistan eller inte – men det kan jag inte svara på. Det är en känsla, ingen vetskap. Jag hinner inte kolla upp om låten är ny eller 30 år gammal, det blir en salig blandning av artister, låtskrivare, genrer och årgångar.

Ibland missar jag och något vedervärdigt kommer ur högtalarna mitt i lördagsrusningen. Då släpper jag allt och kastar mig på mobilen för att klicka fram nästa låt. Men det händer inte ofta.

Det händer att jag får frågan om jag kan dela med mig av delilistan, och det är självklart. Den är offentlig på Spotify. Här är förresten länken.

https://open.spotify.com/playlist/0E9xqNuhDTkrNBhk9XwYGf?si=ljbSNhkZSXGdgP-eWPrpLQ

Ses!
 

25 februari 2022

Skriv kommentar

Perfekt musik i delin! Alltid något nytt, något jag glömt, något jag blir glad av. Dessutom perfekt volym!

Perfetto!

Postat av LW den 25 februari 2022
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit