Om du hör nåt i luften som surrar…

…så är det nog getingboet som bor i mitt huvud. Det är stora saker på gång med Rönninge Deli. Kom hit får ni se!

Nej, ingenting syns utanpå. Gula huset är fortfarande gult, och innanför den 100 år gamla knarriga dörren pågår verksamheten för fullt. Skinkor skärs, pasta prepareras, korvar kortas (ursäkta den dåliga alliterationen, hustrun kom inte på något bättre). Vinet porlar i glasen, champagnekorkarna – ja, ni vet.

Men något är på gång. Från och med nu och framåt kommer nya ansikten att synas bakom kyldisken och öltappen, andra händer kommer att hälla upp vinet.

Kort sagt, delin håller på att byta ägare. En föryngring blir det, även om det inte är några duvungar som tar över efter mig. 1 november är det meningen att Anders, Magnus, Anethe och Nada ska driva Rönninge deli vidare. Till en början i samma form som förut, men på sikt är jag säker på att de kommer att både utveckla och förbättra konceptet.

Tusen saker ska klaffa fram till 1 november, vilket gör att vi (framför allt Nada och jag) sitter böjda över sifferkolumner och inventarielistor. På nätterna vaknar jag och undrar vad det är jag har glömt. Rönninge deli är ingen komplicerad verksamhet – men den är synnerligen komplex. Så många rutiner, så många detaljer. Samtidigt rullar allt på som vanligt med bokningar och event.

Missförstå mig rätt – jag är inte det minsta orolig. De fyra som tar över har betydligt mer branscherfarenhet än jag hade när jag köpte dåvarande Dånvikens Delikatesser och gjorde om den till vad jag tror är en trevlig kvarterskrog. Först tillsammans med hustrun, sen med Ellen och alla anställda.

Vill ni lära känna de nya ägarna? Kom in och kolla själva. De kommer att vara här lite nu och då. Vad jag själv ska göra efter 1 november? Tja – vila i ett halvår. Och går ner till delin som gäst.

Ses!
 

28 september 2022

Skriv kommentar

Härligt att Delin kommer finnas kvar! Varmt lycka till på dina fortsatta äventyr.

Postat av Helene B den 28 september 2022

Grattis till alla inblandade.

Postat av Alf G den 28 september 2022

Härlig att Delin lever kvar.

Jag kommer in innan den 1 november.

Postat av Anders Hildingsson den 28 september 2022
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit