Oväntade skatter i Salems kommun

Jag är nog inte ensam om att tycka att Rönninge Torg har blivit snyggt. Bättre än väntat, faktiskt. Så nu har torget fått ge inspiration till höstens evenemang i delin.

Kommer ni ihåg snacket innan torget började byggas om? Torn eller lådformat hus. Solstudier. Hyreslägenheter eller bostadsrätter. Voj voj. 

Men nu är det färdigt – åtminstone tills Småa påbörjar ytterligare ett byggprojekt på busshållplatsen bakom delin. Men den dagen den sorgen. Just nu ser det i alla fall fint ut. Ännu bättre när höstmörkret sänker sig och fruktgrönsakerna börjar lysa utanför Alexis.

Jag bara väntar på att få leasa glasögon hos Synsam (öppnar 24 september) och käka sushi på Misora Sushi (öppnar 5 september). Allt detta gör att jag har låtit mig inspireras till att över huvud taget se mig om i kommunen.

Blicken har då fallit på Systembolaget i Salems centrum. Vad kan gömma sig på dessa hyllor? Det är ju ingen jättestor butik, men personalen är både trevlig och påläst. Då fick min expertkommentator på vinprovningarna, Claes Murman, idén att arrangera en rad vinprovningar i delin baserade på sortimentet i vårt eget Systembolag. Genialt, eller?

Det tyckte i alla fall jag, och Claes har nu i uppdrag att plocka ut viner till fyra provningar i delin i höst. Boka in er! Tiderna ser du här på sajten. Jag håller dessutom på att lägga ut övriga evenemang i höst, håll koll.

I väntan på det ser jag nu fram emot två andra händelser på torget: 1) Att någon godhjärtad person ska öppna ett hål i räcket ovanför trappan till Dånviksvägen. 2) Att någon godhjärtad person ska vrida på vattnet till fontänen.

Ses!
 

20 augusti 2020

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit