Rönninge deli – så funkar det

Antingen håller Rönninge på att expandera, eller så blir allt fler intresserade av Rönninge deli. Hur som helst får vi just nu massor med nya kunder. Jättekul, tycker vi! Tänkte därför passa på att hälsa nytillkomna gäster välkomna, samt berätta hur vi funkar.

Varför heter ni deli när ni är en restaurang? Varför har ni bara öppet till 9 och inte ens alla dagar? Har ni funderat på att servera lunch? Jag har en idé – ni borde ha vinprovningar. Förresten, varför inte ordna resor?

Se där det vanligaste frågorna vi brukar få från nytillkomna. Och vad ska man med en blogg till om inte svara på frågor? Så här kommer svaren:

• Vi var en deli från början, det vill säga sålde korv och ost över disk. Och så hade vi lunchservering. Men lönsamheten var typ låg. Jag fick skära väldigt mycket korv för hemskt lite pengar. Det blev bättre när vi fick serveringstillstånd, för det tar bara 30 sekunder att hälla upp ett glas vin.

• Det är alltså dålig ekonomi att låta matgäster sitta med tomma glas medan man skär upp korv och ost i små smakbitar till överdisken-kunder. Det är därför det är så praktiskt om ni ringer eller mailar in era take away-beställningar. Det räcker med 30 minuter i förväg.

• Alltför få har lust att gå ut och äta på måndagar och tisdagar, varför vi stängde helt dessa dagar. Söndagar är också stängt för det är vilodag för mig. Jag har alltså två dagar ledigt i veckan, eftersom tisdagar går åt till bokföring, inköp och planering.

• Ja, vi har vinprovningar, romprovningar, skaldjursaftnar, aperitivo och vi ordnar resor. Håll koll på hemsidan och anmäl er snabbt, för platserna är få och tar snabbt slut.

• Jo, vi skulle kunna göra en massa saker nu när vi har fler kunder. Öppna på tisdagar, hålla på längre på kvällarna. Om solen skiner dricker folk numera vin även på lunchen. Men jag måste välja mellan att slita ut mitt hjärta och vara i hyfsad form vid pensionen. Jag väljer att vårda min hälsa. Och leta efter en ung och rask efterträdare.

• Skriv en bok, sa ungarna förr när de tyckte man pratade för mycket. Det har vi också gjort. Finns att köpa i delin.

Välkomna!
 

15 mars 2019

Skriv kommentar

Tror inte det beror på expandering utan på ert mysiga ställe som känns mer som ett hem än en högljudd restaurang:) Och så förstås på din charm som serverar <3

Postat av Mona Samoiel den 18 mars 2019
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit