Sommarmenyn är här och nya produkter är på gång

Nu börjar det nya huset på torget bli klart, så delins terrass har flyttat något åt vänster. Eller höger, beroende på var man står. Vicke fall – sommarmenyn är här med lördagsaptitretare och allt.

Ellen och jag springer med roséflaskorna medan Emma står och gör pizzor i värmen. Men nu har vi återinfört den populära nektarinsalladen, den svalkar alla. En annan säsongsnyhet är aptitretaren på lördagar. Slår den väl ut blir den kanske kvar i höst.

Det är fullt ös i Glassbaren vissa kvällar, vilket skvätter över på delin. I veckan förvånades jag över alla bokningar till i kväll, sen såg jag att Janne Schaffer kommer till Glassbaren. Tydligen har många tänkt göra en helkväll av det hela och besöka flera etablissemang runt Rönninge Torg. Kul!

I mitt förra liv som ledarskapskonsult föreläste jag ofta om hur viktigt det är att skaffa nya kontakter och underhålla sitt nätverk. Så här nästan 15 år senare har jag börjat ta upp den tråden för egen del. Därför bjöd jag hustrun på lunch på Turinge Ost & Vin häromdagen för att snacka med ägarna där. De är stora importörer av franska ostar, och det kommer att leda till att Rönninge Deli utökar sitt ostsortiment framöver. Inte denna vecka, men lite senare, blir det mer att välja på. Fast jag blir nog tvungen att försöka övertala hustrun att skriva en ny uttalsguide. För en göteborgare som jag själv är det i alla fall omöjligt att klura ut hur man säger Ossau-Iraty.

I åratal har jag försökt marknadsföra svenska charkprodukter i delin, utan större framgång. Kunderna föredrar franska och italienska smaker. Men nu börjar det hända saker, åtminstone på charksidan. Ellen har kontaktats av en återförsäljare som skickade smakprover på två salami-korvar och en lufttorkad skinka, tillverkade i av Nibble Gårdsgris i Västeråstrakten. Känns som om svenska produkter äntligen börjar ligga rätt i tiden. Finns snart i en deli nära dig.

Ses!
 

1 juli 2022

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit