Tango, fast utan dans


Jag sitter och pysslar med vårt program för våren. Det blir provningar, pralinkonsert, sång av Ulrika Bergdahl och tango. Gå in under fliken Evenemang, så ser du.

Först ut av musikevenemangen är Ulrika Bergdahl, singer/songwriter från Rönninge. Hon ska spela och sjunga under aperitivon den 20 februari och verkar poppis, för det är redan fullbokat.

Sen kommer Dragspels-Kerstin och Lotta van der Poel den 9 april. Då blir det tango. Påminner mig om när hustrun och jag hamnade på en tangokurs en sommarkväll i Stockholm för några år sedan. Det visade sig vara queer-tango. Mycket lärorikt för alla som vill utveckla sin relation med varandra.

Det här fick vi lära oss om queer-tango: En för och en följer. I queer-tango finns inga könsroller, så här turas man om. Båda dansarna har alltid hela sin tyngd på en fot i taget, man sätter liksom aldrig ner båda ordentligt. Den som för går framåt och den som följer går bakåt. ”Föraren” bestämmer när man ska börja dansa. Men för att kunna börja, måste föraren känna efter på vilken fot följaren har sin tyngd. När följaren har bestämt sig för ha tyngden på höger eller vänster, då först kan föraren ta det första steget och inleda dansen.

Efter en timmes tangoundervisning var hustrun och jag helt förvirrade och resten av kvällen ägnade vi åt att djupanalysera vårt äktenskap. Vem är det egentligen som för, och vem är det som följer? Ingenting var längre självklart.

Några såna insikter lär vi knappast få när Kerstin och Lotta kommer. Jag har nämligen inget danstillstånd i butiken, så någon svängom blir det inte. Vi får snällt sitta stilla och lystna, annars kanske polisen kommer. Men det gör inget, jag är säker på att det kommer att bli ljuvligt!

20 april kommer Lotta tillbaka, då i sällskap med de övriga i Pralinerna, Kerstin Ytterberg och Elisabeth Anderberg. Jag väntar mig som vanligt en magisk vårafton med underbar och välvald musik.

Glöm inte boka!

11 februari 2016

Skriv kommentar

@ lars, svar nej, det här är en blogg

Postat av den 11 februari 2016

Ingen korrekturläsare i din familj? Fråga mig som jobbat på det förlag som gav ut din bok.

Det heter inte lystna.

Postat av Lars den 11 februari 2016

Öppettider


Semesterstängt
Lördag 18 juli  - 
04 augusti

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag 

15.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

 


  


Delibutiken på Facebook