Tango på lördag

Sällan får man tillfälle att applådera politiska beslut, men här är ett som jag gillar: Danstillståndet avskaffas! Tyvärr hinner lagändringen inte gå igenom tills på lördag, då det är tango här i delin.

För att gästerna i ett etablissemang som mitt (jag har serveringstillstånd) ska få dansa till musik, krävs särskilt tillstånd från polisen. Tror du mig inte? Bara att läsa tidningarna. Nu har nämligen de politiska partierna enats om att ta bort denna lag från 30-talet. Många politiker har luftat viss tvekan – de trodde inte det var möjligt att kravet ens fanns. 

Men jag visste det. Av principskäl har jag vägrat att söka danstillstånd. De främsta anledningarna är 1) lagen är galen 2) det kostar pengar och 3) det är högst oklart vad som menas med ”dans”. Stampa takten? Föra ihop armbågarna och samtidigt knäppa med fingrarna och pluta med läpparna?

Eftersom jag saknar danstillstånd är jag ju tvungen att hindra mina gäster från tilltag av ovan beskrivna slag.

På lördag är det tango här i delin. Dragspels-Kerstin och Lotta van der Poel på klarinett kommer att framföra känd och okänd tangomusik – men någon dans blir det inte. Slopandet har inte röstats igenom i Riksdagen, även om alla är överens om vilken knapp de ska trycka på.

Kerstin och Lotta oroar sig för ljudnivån, men ni kan vara lugna – det kommer att ligga ett set öronproppar vid varje kuvert.

I vilket fall är det fullbokat på lördag, så hur det går med musiken och icke-dansen får ni läsa om i nästa nyhetsbrev – ni som gärna hade velat komma. Ett annat alternativ är att boka in er på Pralinkonserten den 20 april. Där finns det enstaka platser var.

Ses!
 

7 april 2016

Skriv kommentar

Öppettider

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag

15.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

maila gärna om vi inte svarar!!!

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

  Instagram


Delibutiken på Facebook