Tillfälligt stängt

Här står jag i bakom den stängda butiksdörren och slänger fullt ätbar mat av högsta kvalitet värd tusentals kronor. Anledningen: Min kyldisk har befunnits inte vara tillräckligt kall. Här är hela historien.

En gång i veckan måste kyldisken rymmas ut helt och hållet, stängas av och rengöras. Detta ägnade jag mig åt i går morse. När jag satte igång den igen var den lite seg med att komma ner i sin normaltemperatur. Så jag ringde Halil, som brukar serva disken. Han lovade komma så fort han kunde. 

Halil hade inte hunnit fram när en annan person dök upp i butiken: kommunens hälsoinspektör. Hon satte sin termometer i kyldisken och fann detsamma som jag: den höll 3-4 grader för mycket.

Inspektören beslöt att disken inte får användas, och allt som fanns i den måste slängas. Såna är reglerna. Därför står jag här och slänger exklusiv mat. Och tänker på att det vi i Sverige kallar delikatesser, det är egentligen mat som har konserverats enligt urgamla metoder i varma länder – just för att klara hög temperatur utan att bli dålig.

Vicke fall – nu står jag här utan kyldisk och utan varor och därför kan jag inte ha öppet. Samtidigt inser hustrun och jag att vi har ställts inför ett vägskäl. Hur vill vi nu gå vidare?

En titt på vår säljstatistik visar följande: Intäkterna från serveringen stiger, medan intäkterna från försäljningen över disk minskar. Våra kunder vill alltså vara i butiken och i mindre utsträckning vill de komma in och köpa korvskivor och ostbitar.

Därför är planen just nu att inte ersätta kyldisken med en ny, utan att i stället sätta dit en bardisk med plats för fler sittande gäster. Menyerna kommer att vara desamma, och catering, take away (delitallrikar), vinprovningar etc fortsätter som vanligt. Självklart kan ni som vill köpa lösa skivor och ostbitar göra det som precis som tidigare. Det är bara displayen som blir en annan. När? Undrar ni. Så fort vi har fått tag på någon hantverkare som kan hjälpa till. Alla idéer är välkomna.

Ses förhoppningsvis nästa vecka!
 

7 maj 2015

Skriv kommentar

Hej Steve,

Vad hände med köttet? Gav du bort det till Kolmårdens djurpark eller gick det direkt ner i soporna?

Postat av Lars den 8 maj 2015

Hur konstigt det än låter men allt har en mening. Lycka till med bardisken, blir säkert en Hit

Postat av Marita den 8 maj 2015

Sara och jag stod med besvikna näsor framför porten ogår kväll- oroliga över vad som kunde ha hänt! Vilket otacksamt jobb att vara hälsoinspektör! Håll ut ! Ser fram emot möte utmed bardisken!

Postat av Eva och Sara den 7 maj 2015

Så trist! Sån otur att det sammanföll med ett besök av miljöinspektören men tur att ni bägge är utrustade med ett gott humör. Kram till er båda!

Postat av Marianne S P den 7 maj 2015

Åh, vad trist! Både att ni får en massa extra jobb av sådant slag man inte vill ha och att ni måste hålla stängt. Men med er kreativitet vänder nu det säkert till det bästa! Hoppas ni kan öppna snart igen!

Postat av Lotta W den 7 maj 2015

Låter nästan som att kommunen avlysstnar din telefon... :-o

Postat av Nicke den 7 maj 2015

Usch, vad jäkligt!!! Tänker på dig och förstår hur f-bannad du är. Hoppas adrenalinet toppar din kreativa sida och att det kommer något gott ur det här!

Postat av Kerstin den 7 maj 2015

Så förskräckligt! Så egendomligt att inspektören dök upp just när kylen inte var på topp. Kanske är det ett tecken på att det nu är dags för Planen. Jag tänker på er!

Postat av Margareta i Västerås den 7 maj 2015

Öppettider

Onsdag och torsdag 

16.00 - senast 21.00
köket stänger 20.30

fredag

15.00 - senast 21.00
köket stänger 20.30

lördag 

15.00 - 19.00
aperitivo 15.00 - 17.30
 

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Semesterstängt:
10-11 Juli
15-23 juli

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

maila gärna om vi inte svarar!!!

Email: 
steve@delibutik.se 

ingrid@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

  Instagram


Delibutiken på Facebook