Varför du ska gå på julmarknad i morgon

Håll i hatten – det kommer att blåsa. SMHI har utfärdat klass 1-varning för Sörmland. Men låt inte det hindra dig. Kom till julmarknaden på Rönninge torg i morgon!

Själv tänker jag som vanligt inte stå ute i något stånd, utan håller till i värmen inne i delin. Där kommer det att finnas varma drycker, både med och utan alkohol. Du är välkommen dit när du har shoppat färdigt. Men det är inte blåsten som hindrar mig från att stå ute. Jag har gett bort det stånd jag har betalat för till Rädda Barnen, precis som alla andra år.

Som vanligt kommer allt att finnas på denna lilla julmarknad: Hudvårdsprodukter, hemstickade vantar, hemkokt marmelad, konstverk, slöjd, och mycket mer. Och så blir det så klart lotteri. Alla handlare runt torget har bidragit med en gåva som ska utgöra pris. Du kommer att känna igen min, den är inslagen i cellofan.

Varför jag är så angelägen om att så många som möjligt ska delta? För att vi inte ska glömma anledningen till att julmarknaden infördes för några år sedan. För minnessvaga och nyinflyttade kan jag berätta att det var julmarknaden på Rönninge torg som stoppade den förhatliga Salemsmarschen. Ni vet då hela orten blev gisslantagen av nazister och motdemonstranter. Och poliser.

Genom att handlarna runt torget helt enkelt ansökte om och fick tillstånd att hålla julmarknaden första lördagen i december, fanns det ingen plats kvar för några demonstranter. Så enkelt var det!

Ses i morgon!

4 december 2015

Skriv kommentar

Öppettider

Onsdag och torsdag 

16.00 - 21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

fredag

15.00 -  21.00

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk. Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.
 

lördag

15.00 - 20.00

Söndag                        stängt
Måndag                        stängt
Tisdag                          stängt

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

maila gärna om vi inte svarar!!!

Email: 
ellen@delibutik.se

steve@delibutik.se

 

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit  

 

  Instagram


Delibutiken på Facebook