Varning för turbulens på torget

Hoppas ni har GPS – det behövs för att hitta till gula huset och Rönninge deli. För närvarande måste man gå runt på baksidan av huset för att komma in. Dock finns inga skyltar, inget lyse och ingen tidsplan, vad jag vet. Men galler som blockerar – det finns överallt.

Om ni undrar vad som händer på Rönninge torg, kan jag bara säga: Det gör jag med. En vacker dag när jag kommer till jobbet är vägen spärrad, eftersom Skanska lägger nytt ytskikt på torget. Hur man mina och Blomsterprinsessans kunder ska komma fram och hur vi ska få våra leveranser under tiden är höljt i dunkel. Informationen lyser med sin frånvaro.

Igår kändes det som om jag var tillbaka i mitt förra liv, när jag mest satt i flygplan och turbulensen slog till. Ni vet – hjärtat far ner i magen och kaffet upp i taket. En liknande känsla infann sig när hela det gula huset skakade en lång stund, eftersom byggjobbarna funnit för gott att sätta igång en ångvält (tror jag det heter) och sedan släpa den över hela torget för att parkera den vid cykelstallet.

Men den stora frågan är ändå hur man ska ta sig fram till gula huset. Det är lite som de evigt krånglande pendeltågen. Plötsligt stannar tåget, till exempel i Huddinge, utryms och passagerarna ombeds klara sig själva och hitta alternativa resvägar. Varpå de tar upp sin SL-app och får uppmaningen ”ta pendeltåget”.

Tur att hustrun – som saknar lokalsinne – har Öhman som ledarhund. Han verkar vara den enda som utan att höja på ögonbrynet accepterar att den vanliga vägen över torget plötsligt är spärrad av galler. Lugnt tar han kommandot och leder hustrun förbi Blomsterprinsessan, runt på baksidan och sen in genom dörren från höger.

Jag inser att ytskiktet måste göras om Rönninge torg efter allt byggande. Enligt den enda tidsplan jag fått ta del av skulle det ha skett i somras. Ingen har meddelat att det hela är fem månader försenat, ingen uppger hur lång tid det ska ta och nya spärrar kommer dagligen upp utan förvarning. Synd att man inte är hund.
 

7 november 2019

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit