Vi återgår till normala öppettider

Från och med i morgon onsdag återgår Rönninge deli till de öppettider som rådde före pandemin, alltså 15-21 onsdag till och med lördag. Men alla restriktioner är inte borta.

Lättnaderna är efterlängtade, både av oss och av våra gäster. Men en del restriktioner får vi stå ut med ännu ett tag. Det gäller framför allt regeln om högst fyra personer per bord och minst en meter mellan borden. Allt fler bokar för större sällskap, och ofta löser vi det genom att seata (ett härligt uttryck jag har med mig från SAS) sällskapet vid två eller flera bord bredvid varandra. Fast med en meter emellan, förstås. Fyrapersonersregeln ska tas bort 1 juli, läste jag på regeringens hemsida.

Förra veckan körde jag igång innovationen QR-kod vid borden på terrassen, och jag gladde mig åt att ni som gästade oss var entusiastiska. Många uppskattade att få sitta och fundera på vad de vill beställa i lugn och ro, utan någon stressad personal som hänger över dem. Det har ju hänt att jag kallat ner hustrun för att hjälpa till att servera vissa fullbokade lördagar, och vad hon har plitat ner i anteckningsblocket har ofta varit höljt i dunkel. 45 års antecknande under intervjuer har förvandlat hennes handstil till något smått och spretigt. Dessutom glömmer hon att hennes förkortningar är egenpåhittade och att ingen annan begriper dem.

QR-koden höll alltså på att bli en succé. Ända tills den inte var det längre. Plötsligt, mitt i fredagsruschen, ställer sig gästerna en efter en vid disken med mobilen i högsta hugg. QR-koden funkar inte! Och jag som hade kämpat så med den. Det blev att återgå till stenåldern och ta upp beställningar manuellt. Typiskt! Tänk att ny teknik alltid ska krångla. Inte förrän morgonen efter förstod jag att det i varje fall inte var mitt fel. Det var Swish som hade driftstörningar.

Kommande vecka, med längre öppettider och allt, hoppas jag innerligt att allt ska klaffa.

En sak till: När restriktionerna tas bort helt kommer Rönninge deli att återuppta aktiviteter som vin- och romprovningar. Ellen och jag håller som bäst på att fundera ut ytterligare event som kan tänkas roa våra gäster i höst, och vi har kommit på flera kul grejer. Återkommer om det.

Ses!
 

1 juni 2021

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit