Vi filar på rutinerna

Allt har inte satt sig i nya delin. Men vi är ändå i full gång med servering, försäljning över disk och provningar. I morgon lördag finns platser kvar på grappa-provningen. Anmäl dig nu!

I lördags visade det sig att vi har en del att fila på när det gäller rutiner. Hustrun hade klätt sig fin i knytblus och rosa band för att sörja Sara Danius, men hon fick inte sitta länge i lugn och ro och begrunda. Det körde ihop sig med disken, så jag bad hustrun plocka av några bord.

Det gjorde hon – men sen stod hon där med överfull bricka utan att veta vad hon skulle göra av den. Det stod disk överallt i de bakre environgerna. Glas på glas, skrynkliga servetter, tallrikar med matrester, ja ni vet.

Och just där – förstod både Ellen och jag – just där måste vi ha en ny rutin. Hur löser vi att det nu blir dubbelt så mycket disk som tidigare, innan vi blev dubbelt så stora? Det hade vi inte riktigt tänkt på. Ja, jag vet att det låter konstigt. Men man är inte alltid så himla rationell.

Nåväl, nu är det löst. Vi har fixat det. I alla fall nästan. Eller snart. I värsta fall skickar jag efter hustrun igen. Hon brukar ju komma på lösningar.

Apropå lösningar: Ni som vill handla hem – glöm inte beställa! Skicka ett mail från tåget, det är det bästa. Eller från cykeln, men kliv då av först. Helst.

Ses!
 

18 oktober 2019

Skriv kommentar

härligt rolig läsning

ses snart

Postat av Yvonne Berglund den 21 november 2019

Haha 藍藍

Postat av Pia o Mikaela den 18 oktober 2019
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit