Virtuell kvalitetsstämpel

För några år sedan skaffade jag en gammaldags stämpel till delin, med logga och allt. Den använde jag för att sätta vårt varumärke på de bruna papperspåsarna. Nu visar det sig att det kan vara den virtuella stämpeln som har det största värdet.

Den där deli-stämpeln använder jag fortfarande, även om den fina stämpeldynan som medföljde håller på att torka ut. Men vad gör det? I veckan kom en kund in och beställde ett glas rött. Jag tog fram det franska och erbjöd honom att smaka. Behövs inte, blev svaret – det är ju Murman-approved!

Det är Claes Murman han pratar om, min expertkommentator vid vinprovningarna. Det han inte vet om hur och var vin odlas, skördas, trampas och tappas på flaska är inte värt att veta. Ibland blir jag orolig att hans framställningar blir väl tekniska, men då tittar jag på deltagarna i provningar, som intresserat betraktar sina snurrande glas, doppar näsan i, sörplar och sväljer innan de nickar bekräftande. Någon spottning brukar vi inte ägna oss åt dessa lördagseftermiddagar.

Självklart har Murman själv sörplat sig igenom delins standardsortiment och nickat bekräftande åt viner jag väljer. Så den där kunden hade rätt. Lite som hustruns kollega Annika, som jobbade som löneuträknare på Skatteverket på 70-talet. Då var tidens motto: Stämpel och signum och in i en pärm! Så här ett halvsekel senare kan man översätta det till: Stämpel och signum och ner i en strupe.

Vicke fall – på lördag är det dags för vinprovning igen, och jag har fått ett par avbokningar (uppdatering 4 maj, nu FULLLBOKAT). Så du som vill smacka, sörpla och himla med ögonen tillsammans med oss, kasta sig på mejlen (steve@delibutik.se). Denna gång ska Murman ta sig an Argentina, Uruguay och Chile. Låt dig inte luras av att alla ligger i Sydamerika. Det är helt olika länder med helt olika förutsättningar för vinodling. Claes Murman vet mer.

Ses!
 

3 maj 2022

Skriv kommentar
Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit