Gift med en yuppie

Gift med en yuppie för läsaren tillbaka till 80-talet, en gyllene tid då handel med aktier blev tillgänglig för vanliga människor. Många, särskilt ungdomar, lockades av att snabbt bli rika – utan någon större arbetsinsats.

Historiens berättare är en ung journalist som förälskar sig en av dessa yuppies och rycks med i en osannolik miljonrullning. Samtidigt arbetar hon på Dagens Industri, en ny tidning som på sitt rosa papper både rapporterar om det som händer på börsen och är en förutsättning för yuppielivet.

Beställ ditt ex på Adlibris eller Bokus

 

    

En öppen affär

i huvudet på en mikroföretagare

I uppföljaren till en Delikat Affär har affärskonsulten som blev delihandlare utvecklats till krögare. Delikatessbutiken har blivit en plats bortom korvarna och skinkorna, till och med bortom fredagsmyset med vin.

Här blir främlingar vänner, folk träffas, umgås och reser tillsammans. 

Men enkelt är det inte. Affärskonsulten som blev delihandlare som blev krögare är – som många andra i Sverige – en mikroföretagare som slåss med myndigheter och krångliga regelverk. Som funderar över hur han bäst ska ta hand om sina kunder. Mitt i alltihop försöker han finna sin egen själ. Till sin hjälp har han sin barska hustru och sin snusförnuftiga hund.

Beställ ditt ex via Adlibris eller Bokus 

 

En delikat affär

Vad händer när en lagom framgångsrik konsult i 50-årsåldern hoppar av karriären och med sin fru köper en delikatessbutik i lilla Rönninge?

Läste du "Ett år i Provence" och slogs av hur idylliskt och samtidigt motsträvigt verkligheten lät sig formas.
I denna både lättsamma och ärliga bok känner man igen hur varje dag behöver sitt tålamod och sitt skapande för att etablera firman. Här berättar den nyblivne handlaren om sina chockartade upplevelser. Inte minst är det svårt att få ihop affären och betvinga den byråkrati som verkar sammangadda sig mot en alltför enkel framgång.
Vår nyblivne handlare byter ett bekvämt jobb mot en tillvaro som kräver allt av honom – men som också ger mer. Inte minst en ny förmåga att själv njuta av mat, och vägleda andra in i delikatessernas förlovade land.
Det här är en bok, som vänder sig till alla som någon gång har funderat över att lämna den invanda lunken för att uppfylla en dröm. Och till alla som tycker om en god berättelse fylld av tänkvärda funderingar om hur man kan utnyttja tidigare erfarenheter och ta dem med in i ett nytt liv.

Boken innehåller ett målande persongalleri och är kryddad med matkunskap och en inblick i småföretagarens jakt på lönsamhet och hållbarhet – i jobbet och i livet.

En personligt och humoristiskt berättad historia om ett entreprenörskap utan gränser.

 

Beställ boken

 Bokus eller Adlibris

 

 

Är du allergiskt? Fråga oss om vad maten innehåller!

Öppettider

PÅSKSTÄNGT:  5 - 9 April

Övriga dagar öppet:

Ons-To            16:00 - 22:00

 

Fre-Lö             15:00 - 23:00

 

Söndagar        12:00 - 19:00

 

Efter kl 18 hinner vi tyvärr inte sälja enskilda varor över disk.

Då ägnar vi oss helt åt servering och take away-måltider.

Kontakt och bokning

Telefon: 08 532 522 68

om vi inte svarar maila gärna

Email: 

info@delibutik.se

Adress:
Rönninge Torg 20
144 61 RÖNNINGE

Hitta hit